mai 31, 2008

Mõnitustetriloogia viimane osa

No ei ole nii..

Poolakate 2007 rahastatud raamat Roda of Nations - Capoeira as a Tool and a Method in International Youth Exchange on küll õhuke, aga sisaldab selle vaatama mõnusalt kräppi.

Miks ja kuidas?

Tsiteerin: Lead by graduado L GBC was the first capoeira group in Estonia. [...] because capoeira was unknown in Estonia... [...] In 2005... the name capoeira appeared for the first time. [...] to organize the first batizado of GBC group in Estonia. [...] adding to the traditional capoeira also Capoeira-Fit and Hidrocapoeira - both very physically orientated but not differing much form capoeira and its basic movements. [...] capoeira became quickly more accepted by Estonians...

Kolmekordne vale!

1) Enne kui väike L Tallinnasse pesa tegi, olid capoeira-treeningud Eestis käinud juba aastast 2000, esimese batizado korraldasin 14.-15.05.2005, vt http://zone.ee/senzala. Suurust GBC püüdlustele ei lisa ei treeneri kolme algajavöö vahelejätt ega oma grupi mestre puudumine vöötseremooniatelt.
2) Aastaks 2005 oli capoeira Eestis juba võrdlemisi teatav paari eetrisolnud telesaate, ilmunud leheartikli ja ülevalrippuva kodusaidi kaudu.
3) Capoaeroobika ja veecapoeira erinevad traditsioonilisest capoeirast samavõrd kui punase sõstra mahl, mis järgmiseks suveks ka keldris käärima läheb, ja portvein, mis võibolla unustatakse aastakümneteks sahvrisse, kuid pakub veel pikalt naudingut. (Traditsooniline capoeira on pikem teema, millest kirjutan edaspidi.)

Nii et mitte ajada sellist jama!

Vastuvaidlused alati oodatud

1 kommentaar:

Sven ütles ...

link on muutund: http://web.zone.ee/senzala/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...