detsember 04, 2010

Regional ei kuku Angolast kaugele


Tantsimine.ee-s tekkis küsimus, et mis juhtub, kui kaks capoeiristat üksteisest valesti aru saavad ja kumbki selle tulemusena kukub või löögiga pihta saab.

Ei juhtu midagi katastroofilist!

Kukkumisest saab rääkida kui kukkumisest jalgadelt või õhust. Jalgadelt kukkumist oleme vast kõik kogenud - enamasti ei saa keegi väga viga. Kui kukkuda akrobaatikaelemendi sooritamise ajal ehk õhust, siis sõltub see meie ettevalmistusest - seega ei tasuks rodas teha elemente, mille sooritamise perfektsuses sa kõige kindlam ei ole. Kui elemendis eksib meister-akrobaat, siis on ta õppeprotsessis juba piisavalt kukkunud ega saa ilmselt ka viimasel korral viga.

Teine asi on löögiga pihta saamine. Ka siin pole midagi hullu, kui omavahel mängivad oskajad capoeiristad. Algajatega mängides on osavamad enamasti piisavalt ettevaatlikud, nii et taas pole karta midagi. On olnud muidugi juhtumeid, kus kõik ei lähe kõige paremini, aga selliseid olukordi on kaugelt vähem kui paljudel teistel kehalise tegevusega aladel.

Asja positiivne külg on see, et tänu kukkumistele ja sind vähem või rohkem puudutavatele-riivavatele löökidele õpid sa ennast nende eest hoidma ja tunnetama mängus nagu tõeline capoeirista!


Head kukkumist kõigile, nii kännu- kui käbi-capoeiristadele!

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...