mai 30, 2008

Äpu-hommikvõimlemine

Uksi, kaksi, kolmi, quatro..

End Suure Leopoldi mantlipärijaks tituleerinud väike L näitab reede varahommikul esimesed hoogsad esquiva da cadeirad (port. k tooli-esquivad). Tugitoolicapoeiristade leivanumbriga alustamine on suur väljakutse nii saate formaadile kui ka järgnevatele harjutustele - ootused on ruumi ülaosas!
Läbi õhu kaigub ka kellegi naiselik hääl, mis väänab kümnesse eri käändesse Brasiilias voolavate jõgede nimesid. Pläristatakse mingit pilli.

Uksi, kaksi, três..

Silma võrkkest jäädvustab ekraanil küljelt küljele karglevat valgesse mässitud mehikest. Kohv, mis pole veel täielikult mõjuma jõudnud hakata, ei lase silmal veel ta hilpudel olevatele logodele fokusseerida, niisamuti ei kannata kõrv üksluiseks muutuvat jauramit veel kuigi hästi. Brasiilia jõekrokodillid saatsid just sõnumi, et ootavad laululapsi kooliekskursioonile, annan siitkaudu kutse edasi.

Uksi, ginga da cadeira, ginga na mesa, esquiva deitada, negativa da telenovela (port. k uuema capoaeroobika võtted)..

Kann on pingsa voodiserval silmapingutamise tuhinas suisa kangeks jäänud, verevool alajäsemetesse komplitseeritud, õnneks tunduvad hommikuminutid väikse L-ga lõppevat - jäänud on veel viimased kahevõitlused ja eestvedaja kurnavalt lõputu lõpulaul. Selliste oskustega tegelased suudavad iga riigikorra ajal läbi ajada. Tunnen end valgustatu ja virgastununa..

Veecapoeira minuga veel selliseid imesid teinud ei ole.

Kustunud salvestusvihust paljastunud eksootilise väikemehe vari liigub edasi Tallinna kohale hõljuma - nii palju on veel kohti, kus rinda kummitamas käia. Lihtsate inimestena saame jääda vaid põnevusega ootama.

Ja noh, kaugel see Eesti Esimese Capoeirista Esimese Eesti Capoeira DVD müükipaiskaminegi. Letimutid, võtab arvesse!


Teie H. Osila,
kah Präänikutemaalt

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...