oktoober 16, 2008

Pesuehtne capoeira


Õhtuleht avastas juulis:
Veecapoeira ei erine suurt vesiaeroobikast
Mida endast kujutab:
Capoeira on Brasiilia võitluskunst, kus on segatud mäng, võitlus ja tants. Traditsionaalne capoeira sündis aastasadu tagasi, kui Aafrikast vägisi Brasiiliasse veetud orjad hakkasid vabaduse võitmiseks salaja võitlust treenima. Capoeira kõige uuem ja modernsem vorm on vees tehtav capoeira. Veecapoeira`s tehakse samu liigutusi ja lööke, mis traditsionaalses capoeira`s, kuid kasutatakse ära vee vastupanujõud. Capoeira on väga kiire spordiala, vesi aga võtab hoo maha ning vähendab seega vigastuste tekkimise ohtu. Veecapoeira`t saavad harrastada ka kergemate südame- ja seljaprobleemidega inimesed, kellele muidu capoeira ei pruugi sobida.
Allikas: GO City SPA
Meie kogemus:
Veecapoeira on capoeira`st inspiratsiooni saanud treening, mitte capoeira, sest põhimõtteliselt kujutab trenn ennast pesuehtsat vesiaeroobikat, liigutused sarnanevad aga capoeira liigutustega. Samas pole trennil midagi viga, see on igati mõnus ja ka Go City SPA vesi on keskmisest soojem, iseasi, kas trenni on vaja nii peene nimetusega müüa. Brasiillasest treener on vahva, üritab eesti keeles juhendeid jagada. Taustaks mängivad trennis portugalikeelsed laulud.
Avenüügi tervitas juba 2007. aasta novembris basseinist ja täheldas, et "Samuti annab vesi kehale toe proovida capoeira keerulisemaid liigutusi, mis kuival maal lõppeksid esimesel korral tõenäoliselt maha prantsatamisega" ja jäi ootama "... et Eestisse jõuaks ka mujal populaarsust võitev AquaDisco, mis lubab vees samaaegselt pidutseda ja keha treenida."


Siinkohal panen diskopallile uued patareid ja teen värvisäras hinge kinni hoidmata ühe keerulise rabo de arraia, lähen au'sse, kukun queda de rins'i, teen tesoura ja rolé. Pesuehtne capoeira angola, mida vees ei lahustata, haha!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui capoeira hinges on, siis vees vehkimine kindlasti õiget feelingut ei anna.
*kujutab ette capoeira trenni vees ning muigab*

Ja sellise nimega seda müüa.. äriideena on hea. Vesiaeroobika ei ole enam uudne, vesicapoeira aga küll. Positiivne on see, et tänu sellele ehk saab capoeira tuntumaks. Iseasi, millises mõttes tuntumaks.

Järgmisena võiks mõelda ja IT-inimeste tervisele ning teha vesi-LANi. =)

Sven ütles ...

mul on äriidee: amfiibcapoeira, palju maksate, hakkan õpetama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...