juuli 01, 2008

Silmad pähe


Headele capoeiristadele seatakse ette ikka võimatuna näivaid katsumusi. Muu hulgas tuleb püüda mitte ainult silma peal hoida vastase tegevusel, vaid ka kõigel, mis toimub roda servades ja sellest väljaspool.

Trikk teoorias väga lihtne: kasuta perifeerset nägemisvälja! Praktikas ära piilu midagi otse, vaid lase pilgul puhata kauguses, samal ajal nähes ka detaile 180 kraadi ulatuses enda ees ja eemal.

Tundub, ja nii teevad paljud mestred, nagu ei näekski hea capoeira oma vastast, tegelikult on see aga veel üks viis pahaaimamatut "vaenlast" lõksu püüda. Paha ei tee ka silmade seljataha kasvatamine ;)

Kuidas harjutada?

Rodas, loomulikult. Aga pole vaja piirduda üksi selle vähese ajaga, mis sa tegelikult rodas saad olla. Kogu mängimisele eelneva aja võid oma kasuks tööle panna. Selleks püüa lihtsalt märgata kõike võimalikku (nt tänaval, poes, rannas jm), ilma et sõbraga peadpidi kokku jookseksid ;)

Milleks see kõik?

Et rodat valitseda, loomulikult. Aga ükskord avastad sa end kiire pilguga tabamas ära elu naljakaid pisiasju ja tajumas selle salapärasemaid tahke. Nii et miks mitte.


Kui kaunis lossis ringi käid, muna lusikal, siis ära unusta selle kunstiväärtusi vaadata ega pilla muna. Kui ma ei eksi, siis see oli elu mõte..

Edu!

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...