august 16, 2008

Ennemuistseid Seiklusjutte Siit ja Sealt 3

(jätk)

ITA-Sa ütlesid, et kui alustasid capoeira õppimist, siis oli see Angola, Bimba tegeles Angolaga ja kui teda "kutsuti" [chamada*ga], siis ta läks?

ATE-Kui talle tehti chamada, siis see oli üks asi, Bimba tõstis käe, kui talle käsi ulatati, aga ta peatus kohe ja ei jäänud edasi-tagasi käima nagu angoleirod, ta tõmbas käe ära ja kui ära tõmbas, siis liikus juba madalat ja kui liikus, siis võisid eemale tõmbuda, sest sealt tuli löök. Asi oli tõsine!

ITA-Ta ütles mulle nii: "Vaata Itapoã, ma lõin Regionali, sest võtsin välja kõik, mis oli rämps, millel polnud väärtust!" Ta kutsus rämpsuks seda, mis talle ei meeldinud.

ATE-Kui ma rääkisin, et ta formeeris Regionali Engenho Velhos, siis oli Pastinha üks, kes ütles: "Ei, Bimba, ma olen sinuga, homme või hiljem saavad meie õpilased tänaval peksa."

ITA-Pastinha oli samuti kokkusaamisel?

ATE-Oli, kõik nad olid, kõik angoleirod. Oli Waldemar, kes, siis kui asjad olid arutatud, ütles: "Ah, pole midagi, jääme ikka Angola juurde, sest see on vanast ajast pärit Capoeira, see on meie Capoeira!" Siis Bimba kutsus ühte, kutsus teist, keegi ei tahtnud, nii ta läks minema.

ITA-Tahad öelda, et ta sai vihaseks, et keegi ei tahtnud [asjaga kaasa minna], kui ta oma jama korraldas, siis jäi sellega üksi!

ATE-Siis kui Bimba hakkas oma õpilasi ette valmistama, ütles: "Ma ei taha kedagi näha nendelt [angoleirodelt] peksa saamas." Nii hakati rääkima: "Su Mestre õpetab kähmlust, see on tapmiseks, ta ei õpeta mängima, parem pane kohe nuga mängu ja verista!" Ha-ha-ha

ITA-Nii et läks moodi, kas pole? Kui ma sinna läksin, siis ta ütles: "Kui lähete Angola rodasse, siis lööge pihta, andke tappa, sest see on neil kõik rämps!"

ATE-Kõik, kõik jah, kui tahtsid lüüa asfixiante**ga, siis lõid korralikult, kui marteloga, siis korralikult, kui läksid angoleiroga mängima ja lõid marteloga, sai too vihaseks!

ITA-Nii et angoleirodele ei meeldinud!

ATE-Ei, tagumine neile ei meeldinud. Kui nemad meile pihta saavad, on pidu lahti, kui me neile tuupi teeme, siis rikume korda.

ITA-Nad rääkisid nii ja praegu kaklevad ise samamoodi.

ATE-Aga nüüd teevad nad vale Regionali, see on neile karistuseks.


*chamada - käsi-käes liikumine capoeiras; otsetõlkes kutse
**asfixiante - käelöök näo pihta

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...