juuli 23, 2009

Jogos de gabinete / Kabinetimängud


-Siit otsast jupp maha, nendest kahest kohast tõstaks, siis koodeks haava peale ja aastaks süsteemikuurile, mis härrad arvavad?-


-Vähem kui aasta pärast.-

Ajal, mil regional ja selle derivaatstiilid ning angola arenesid, taandarenesid või stagneerusid - kuidas keegi võtta tahab - naturaalselt, tõmmati neile teatud mõttes kott pähe ja lohistati laboratooriumisse lõikamisele. Kitlite alt paistvate lipsudega doktorihärrad leidsid neile tunduva üleüldise süsteemituse (loe: vigase organismi) olevat vastuvõetamatu ja vajamas kiiret sekkumist. Capoeirat vastavalt oma teaduslikule taibukusele sondeerides koostasid nad nimekirja näitamaks, mis selle raskesti haige kultuurivärgiga lahti on.
Nimekiri ravimitest, mida capoeira tervise parandamiseks ülemaailmseid foorumeid korraldades propageeritakse, on selline:

1. Survival of Capoeira in the globalizing world.
2. Unification of the rules of competition.

3. Unification of the names of the movements of Capoeira in Portuguese.

4. Unification of the uniforms and graduation.

5. Unification of the criteria for the training of students, teachers, masters, sports technicians and arbitrators of Capoeira;

6. Protecting the environment. Search for alternatives to wood berimbaus (condemn the extraction of wood from native forests).

7. Add business to the sponsorship of Capoeira;
8. To preserve the elements of "Game of Capoeira".

9. Preserving the Philosophical Code of Capoeira (songs and meanings). Condemn songs offensive to ethnic, religious and genus.
10. To accredit centers for sports technical training in Capoeira.

11. Right of autonomy of Capoeira teachers after graduation.

12. Statement of support worldwide for FICA to be recognized by the International Olympic Committee.

13. Application to the Brazilian Olympic Committee, to the Government of Brazil and the International Olympic Committee for the FICA and Capoeira part of the application of
Brazil to the Olympics Games of 2016.
14. Strengthening of National Federations of Capoeira and the International Sporting Code of Capoeira.
15. Rules of financial management of the FICA and Continental Vice-Presidencies.

16. Encouraging the Capoeira Fair Play. Condemn the violence in Capoeira.

17. Set the Capoeira World Day.

18. At the end produce the "Capoeira World Charter."


Tohtrite boss andis olukorrale omapoolse eksperthinnangu:
"Tänu sellele, et (mittespordi-) Capoeiras teeb igaüks, mida ise tahab, ei ole meil ühest kultuuripärandit, vaid tuhanded pärandid, ja selles killustumises peitub hiiglaslik probleem tuleviku või teiste sõnadega pigem Capoeira kadumise seisukohast.
Täpselt selle pärast on meil Rahvusvahelises Capoeiraföderatsioonis olemas CAPOEIRA RAHVUSVAHELINE SPORDIKOODEKS, mille eesmärgiks on tehnilisi, kultuurilisi ja sportlikke protsesse aidata, lisaks säilitada liikumiste nomenklatuuri ja Capoeira biomehhaanikaid, samuti selle filosoofilisi ja antropoloogilisi aspekte, mis puudutavad kompetentsete sporditehnikate, kohtunike, rütmistade, abitöötajate, atleetide ja õpilaste kohaldamist. Teiste sõnadega kaitseme pärandit ja ei moonuta seda nagu teevad paljud mu süüdistajad. Aga eks aeg annab vastused."

Appi võeti ka fanaatilised mägede pojad, kelle geriljameetoditele tuginedes on võimalik läbi viia kiireid operatsioone, jagada territooriume ja delegeerida vallutusmissioone.

Neid tüüpe on lihtne ära tunda: nad peavad halenaljakaid kõnesid, elavad Only the Strongi maailmas, kutsuvad kõiki oma trenne ja üritusi masterklassideks, tsempionaatideks või võistlusteks, kutsuvad ennast meistriteks, föderatsioonide asepresidentideks ja presidentideks, meenutavad oma kuulsusrikast minevikku, kus nad mängisid ühe brasiilia mestrega, esinevad igas võimalikus telesaates, kirjutavad capoeirast raamatuid, teevad õppevideosid ja ei pea kedagi konkreetset oma õpetajaks.


-Mark Dacascos oleks su üle uhke!-

Lihtne on hukka mõista, veidi raskem mõista, mis tiivustab neid härrasid arsti mängima. Ilmselt raha ja kuulsus, sest need on poliitikaga tihedalt seotud. Neil puuduvad teadmised, sündsustunne ja reaalsustaju, kuidas muidu võiksid nad arvata, et võõra kultuuri "aitamine" on nende võimuses või et keegi neilt seda ootab. Kuidas oleks, kui brasiillased hakkaks reguleerima aseri rahvatantse? Või eestlased jaapanlaste ja setud havai omi?

See ei ole isegi naljakas enam.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

nossa! :)))))) mas quando verdade, e verdade

Anonüümne ütles ...

FICA 2-ne foorum oli supermega! Väga palju häid mõtteid, ideid! Tasub väga kohal ka olla...

Sven - väga hea ülevaade arvestades sellega, et sa olid foorumil peakangelane! =)))

Sven ütles ...

(tõlgin kellele vaja ülemise kommentaari: samumeie! aga kui on tõsi, siis on tõsi)

Sven ütles ...

Tänan, Ramid, et leidsid aega mu blogi külastada. Anna teada, kui sa millegagi mu tekstides rahul ei ole. Võiksid anda ka omapoolse pikema ülevaate Bakuus toimunu kohta (kui ma ka kohal olin, siis ega üks inimene ei jõua kõike meenutada). Hea kuulda, et ma sul ikka meeles olen. Kuidas läheb sul capoeiras?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...